Ohjattava työntöporauas - Paras asennusmenetelmä asennettaessa viettokaltevuusputkia
Ohjattava työntöporaus toimii erinomaisesti valmiiksi rakennetuissa kohteissa. Menetelmä on kustannustehokas ja sen ansiosta paljon käytetty monessa valmiskohteessa.
Hyvällä suunnittelulla parhaisiin tuloksiin
Parhaaseen ja kustannustehokkaimpaan tilanteeseen päästään, kun laitteemme ja palvelumme tuodaan mukaan mahdollisimman aikaisin ja mieluiten jo suunnitteluvaiheessa, yhdistäen alan konsultit ja suunnittelijat. Näin päästään hyödyntämään uuden tekniikan tuomat mahdollisuudet tehokkaasti hyödyksi ja samalla tuoden kustannussäästöjä projektiin.
Ohjattu työntöporaus parhaimmillaan
Ohjattava työntöporaus on upea menetelmä, sillä porakoneen kameran avulla pystyy seuraamaan pilottikärjen keskipisteen sijaintia ja poiketessaan reitiltä voidaan pilottikärkeä ohjata takaisin reitilleen. Ohjattavuuden ansiosta voidaan poratangon kaltevuutta muuttaa porauksen aikana.
Ohjattu työntöporakone soveltuu hyvin käytettäväksi useissa eri maalajeissa, ihanteellinen kiinteässä hiekka- ja savimaassa.
Käyttökohteet
- Teräksisten suojaputkien asennus
- Betonisten suojaputkien asennus
- Muovisten suojaputkien asennus
– jätevesi- ja sadevesiviettoviemärit
– paineviemärit
– rummut
– vesijohdot
– kaasuputket - Erittäin kustannustehokas valmiiksi rakennetuissa kohteissa
- Voidaan käyttää useissa eri maalajeissa, ihanteellinen kiinteässä hiekka- ja savimaassa
- Toimii tarvittaessa työntöporauskoneemme lisälaitteena suurihalkaisijaisten viettoputkien asentamiseen haluttuun toleranssiin
Halkaisijat & rajoitukset
- Kohteen asennusolosuhteet (maaperä) tutkittava huolellisesti ennen ohjattavan työntöporausmenetelmän käyttöä
- Halkaisijat 160-2000 mm saakka
Tyypillisimmät porauspituudet 30 – 100 metriä - Tällä menetelmällä pystytään asentamaan viettokaltevuusputkia tarkasti kohteeseen
- Soveltuva maa-aines: savi, siltti ja hiekka
- Ongelmamaa-aines: louhe, moreeni ja kallio
- Kaivannot: min. ø 2,5 m oleva kaivo
Menetelmätekniikka
Vaihe 1: Ohjattu pilottiporaus
Poralaite sijoitettuna ø 2500 mm aloituskaivoon ja asennettu haluttuun asennuskaltevuuteen. Poratankoa työnnetään poralaitteella ja tangon asennuskaltevuutta seurataan kameralla, joka on suunnattu poratangon sisällä (kärjessä) olevaan keskipisteeseen. Ohjattavan ohjauspään avulla kaltevuutta voidaan porauksen aikana muuttaa.
Vaihe 2: Avartaminen
Pilottiporaus avarretaan haluttuun halkaisijaan käyttämällä työputkia, joissa kaira sisällä. Työputkilla työnnetään pilottiporaustangot vastaanottokaivantoon.
Vaihe 3: Työputkien korvaaminen lopullisilla putkilla.
Työputket korvataan lopullisilla suoja- tai virtausputkilla työntämällä työputket pois vastaanottokaivantoon